Pagina de start a forumului Liberalism
Liberalism.roÎnregistrareCăutareFAQMembriGrupuriAutentificare
Răspunde la subiect Pagina 4 din 4
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3, 4
Alte muzici
Autor Mesaj

Răspunde cu citat (quote)

Maria Tanase, Blestem (cine iubeste si lasa)

Dolly Parton, Jolene (everybody's favourite), The River Unbroken (my favourite)

Tanita Tikaram: Twist In My Sobriety, Play Me Again, And I Think Of You, The Day Before You Came

Suzanne Vega: Caramel, Tom's Diner, Luka, Left Of Center

Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat

Iar in cazul in care sangele nu vi s-a-nfierbantat: Hava Nagila

Hava Nagila

Tot aia, cantata cu mare foc de Ivan Rebroff

in cazul in care sangele nu vi s-a-nfierbantat

... avem solutia: Kiss Of Fire, aka El choclo, - Georgia Gibbs, Louis Armstrong  Razz

Acelasi titlu, da' altceva, de Gigi D'Alessio.

You Are Too Beautiful, John Coltrane

King Of The Swingers  Razz  Razz

The Jungle Book Groove  Razz  Razz  Razz

Pentru diversi prieteni…

Mersi, Tzushky, mai ales pentru Suzanne Vega, ale carei cantece le-am ascultat de o mie de ori fara sa stiu cum o cheama.  Embarassed  Te rog sa-mi trimiti Solitude Standing cand ai timp.    

……

Poate doriti sa (re)vedeti un personaj unic, deocamdata, in galeria instrumentistilor: o fata tanara, draguta si cam firava, care a cantat la violoncel cu o forta incredibila si cu o pasiune dezlantuita. E vorba de englezoaica Jacqueline du Pré, pe care Rostropovici a considerat-o, inca de cand era pustoaica, singura lui urmasa din noua generatie de muzicanti.  

Fata asta s-a nascut ca sa devina o legenda, si nu doar fiindca era uimitor de talentata. A inceput sa concerteze de la 17 ani, iar la 28 a parasit scena fiindca se imbolnavise grav. Si, cum ati observat, artistii care mor sau se retrag de tineri capata o aureola mai stralucitoare in ochii publicului. E o chestie morbida la mijloc, dar asa stau lucrurile.  

Un scurt fragment din Concertul nr. 1 pentru violoncel si orchestra de Camille Saint-Saëns.  

Piesa ei de rezistenta: Concertul pentru violoncel si orchestra de Edward Elgar (linkul duce la partea I). Lui Tzushky nu-i place Elgar; totusi, concertul asta e realmente frumos. Elgar l-a compus in 1919, dar Jacqueline du Pré e cea care i-a adus faima, in anii '60, interpretandu-l cu o intensitate care iti taie respiratia.

Btw, minutul de muzica tulburatoare si obsedanta din concert, cand tema partii I ajunge la apogeu, se aude si in acest videoclip. Sunt cateva cadre dintr-un film facut in 1998, Hilary and Jackie, care trateaza mai ales relatiile dintre membrii familiei Du Pré si care nu e atat de siropos pe cat s-ar putea deduce din imagini.  Smile

Jacqueline du Pré:  

... a carei tema se aude si in Sonata pentru pian nr. 1 a lui Beethoven, supranumita nu degeaba "Kleine Appassionata".

PS. Tzushky, chiar daca nu te omori dupa Mozart, e imposibil sa nu-ti placa Simfonia 25. Cand o asculti, e ca si cum, dupa o zi plictisitoare, ai fi teleportat la miezul noptii intr-un parc regal, cu alei intortocheate, luminat doar ici-colo de faclii:  decor in care se succed cu repeziciune, la adapostul intunericului, tot felul de intamplari palpitante si misterioase.  Razz

chiar daca nu te omori dupa Mozart

Ca sa ma exprim ca-n filmele lacrimogene: I'm sorry, it's just not who I am Wink

Rhea a scris:
se succed cu repeziciune

Pai cam asta ar fi problema. One must have a mind of winter etc.

Rhea a scris:

Mozart – Simfonia nr. 25, partea I... a carei tema se aude si in Sonata pentru pian nr. 1 a lui Beethoven

^
^
^

(Rzavan Petrescu, Foxtrot XX, Cartea Romaneasca, 2008, please ignore the typo - lumea a fost, evident, impresionată sed non impresionantă)

Depuis nous deux, je n'écoute plus Mozart - pas mon seul regret, tu peux me croire Very Happy

Tzushky l-a pus pe fir pe Borodin, eu o sa-l pun pe Rimski-Korsakov, cu Capriciul spaniol.

Piesa compozitorului rus mi-a reamintit temele muzicale din "El Cid". Am vazut filmul o singura data, pe la 12 ani, si m-a impresionat teribil. Mult timp dupa aceea, era suficient sa citesc in vreo carte nume ca Burgos, Zaragoza, Aragon, Castilia, Alicante, Valencia, Cadiz ca sa-mi bata inima mai tare si sa imi ia foc scoarta cerebrala.  Smile  Am avut mare noroc sa dau de filmul asta in copilarie. Nimic din ce-am citit ulterior n-a facut sa paleasca mitul Reconquistei si al eroului ei, Rodrigo Diaz de Vivar, asa cum l-a configurat superproductia hollywoodiana. La asta a contribuit muzica eroica si grandioasa a lui Miklos Rozsa, care imi place si azi enorm. Daca spaniolii ar fi putut s-o asculte la vremea respectiva, pariez ca si-ar fi recucerit teritoriile de la mauri in maximum 50 de ani.  Wink

Haydn - Simfonia 101 ("Ceasul") - partea a doua

Razz

Luciana Souza - I Can Let Go Now, Here It Is, Muita Bobeira

Stire la iRealitatea TV: la aniversarea zilei de nastere a lui Nelson Mandela vor participa Nicolas Sarkozy si Carla Bruni, Stevie Wonder, Cyndi Lauper si "regina Latifah".

Iat-o pe "regina Latifah" in rolul formidabilei Mama Morton Wink

Colette Renard, de pe albumul promitator intitulat 43 Chansons paillardes et libertines (1988), Les nuits d'une demoiselle. Daca, la fel ca mine, aveti probleme cu franceza, incercati varianta YouTube.

Aceeasi, Les moeurs.

Katia Farah & Waddah Shalabi - Oyoun El Alb (Ochii inimii) (dupa 4:15 incepe alt cantec)

Un comentariu descurajant Smile:

Citat:
I would like to see who would even dare to attempt to translate this beautiful song. No one will do it any justice. Agony and more agony, I tried to translate it to my beautiful Latina wife ,my daughter was setting and after I finished ,my daughter said too much Agony, that's when I realize I did no justice translating this beautiful song.THIS SONG WILL INTOXICATE YOUR MIND.Every time to listen to it.

Later edit. Am luat linkul de pe pagina respectiva (acolo unde scrie url: ... ) si de-abia acum vad ca duce in cu totul alta parte. Am corectat, luand linkul direct de sus, din adresa.

"A sure way of climbing a hill in the fog is to proceed in a fixed direction until one ceases to ascend. Then, if one has not yet reached the top, one may continue the ascent in a direction at right angle to the previous direction" (a math book)

"Les murs de poussière" - Francis Cabrel, Roch Voisine et 500 choristes.

Am descoperit cantecul pe blogul unei colege de cancelarie, profesoara de franceza. Un blog foarte simpatic, cu animatii, teste si exercitii adresate copiilor care invata franceza.

"A sure way of climbing a hill in the fog is to proceed in a fixed direction until one ceases to ascend. Then, if one has not yet reached the top, one may continue the ascent in a direction at right angle to the previous direction" (a math book)

Daca tot e criza, sa respiram putin Laughing.

Thievery Corporation - Beautiful Drug, Omid (Hope), Amerimacka

Cinematic Orchestra - All That You Give, To Build a Home, Burn Out

St. Germain - Sure Thing, Rose Rouge, Montego Bay Spleen

Afișează mesajele pentru a le previzualiza:
Răspunde la subiect Pagina 4 din 4
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3, 4
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum