Pagina de start a forumului Liberalism
Liberalism.roÎnregistrareCăutareFAQMembriGrupuriAutentificare
Răspunde la subiect Pagina 1 din 1
Eclipsa in Asia
Autor Mesaj

Răspunde cu citat (quote)
Mesaj Eclipsa in Asia 
Adresez acest fil lui Marius si al amicilor asiatici, prin intrebari generale si libere care nu exclud curiozitatea:
Cum se interpreteaza eclipsa de soare pe acolo? Se pare ca anumite insule in largul chinei vor fi napadite de turisti? Poate chiar si restaurantul tau trebuie sa simta aceasta activitate? Pariez ca sint niste traditii zen etc. legate de eclipse?

Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat

Mesaj Re: Eclipsa in Asia 
relu a scris:
Adresez acest fil lui Marius si al amicilor asiatici, prin intrebari generale si libere care nu exclud curiozitatea:
Cum se interpreteaza eclipsa de soare pe acolo? Se pare ca anumite insule in largul chinei vor fi napadite de turisti? Poate chiar si restaurantul tau trebuie sa simta aceasta activitate? Pariez ca sint niste traditii zen etc. legate de eclipse?

Refresh

Nu se prea aude. Se organizează cîteva croaziere în largul apelor Kagoshimei (Sudul Kyushu). Pînă una, alta, anotimpul ploios întîrzie să plece. Va fi probabil noros. În ultimele 24 de ore  numai în Hiroshima a plouat peste 160mm.
Mîine se anunță cer variabil, mai mult noros. Iar în Kagoshima, ploaie. Să vedem dacă faza maximă va nimeri între cer și variabil. O să-mi pregătesc un aparat foto pe al cărui obiectiv o să pun toate filtrele, dar nu sunt așa entuziast. Prinsei eclipsa din Romania și mi-e destul pentru o viață. Cît despre superstiții, japonezii sunt superstițioși, dar nu i-am auzit să bage la variabilele independente eclipsele solare.

Vremea:
Hiroshima: http://weather.yahoo.co.jp/weather/jp/34/6710.html
Kagoshima: http://weather.yahoo.co.jp/weather/jp/46/8820.html

Actualizare:

E noros, dar acceptabil. Eclipsa e vizibilă. Intră în faza terțiară. Am făcut poze, dar, nu știu ce va ieși. Din cauza norilor, am fost silit să scot sau să adaug cu mare viteză filtre. Uneori chiar pe toate. Am tras fotografii pe diapozitiv de ASA 100 și pe negativ ASA 400, pe două aparate, cu teleobiective de 300 mm. Unul cu teleconverter x2, iar celălalt, x3. Teoretic, 600 și 900 mm. Doar unul din aparate are mînătoare electrică de film. Celălalt e complet manual. Teleconverterele nu sunt grozave. Sunt echivalentul zoom-ului digital. Sad Apoi, insuficienta densitate a filtrelor m-a făcut să trag mai bine de jumătate din poze cu diafragme foarte mici (32; 45 și peste) ceea ce amplifică fenomenele parazite de difracție. Nu mai zic de praful de pe lentile și de pe multele filtre. Praful face pozele mult mai neclare în contralumină decît în lumină reflectată.

Ultima modificare efectuată de către Marius Delaepicentru la Mie Iul 22, 2009 4:33 am, modificat de 1 dată în total

Cît despre superstiții, japonezii sunt superstițioși, dar nu i-am auzit să bage la variabilele independente eclipsele solare.
Vremea:
Hiroshima: http://weather.yahoo.co.jp/weather/jp/34/6710.html
Kagoshima: http://weather.yahoo.co.jp/weather/jp/46/8820.html

Totdeauna mi s-a parut ca japonezii au facut un fel de sciziune intre traditionalism si modernism.

Din intimplare am auzit o veste: Marx a fost vindut in 200000 exemplare sub forma de manga!
Inca un mister japonez!

Din intimplare am auzit o veste: Marx a fost vindut in 200000 exemplare sub forma de manga!
Inca un mister japonez!
Nu e niciun mister. Manga e ceea ce numim azi powerpoint. Poți găsi pusă în benzi desenate toată istoria universală. Și nu numai. Și istoria științelor, și istoria religiilor, și toate poveștile adevărate.

1. Fotografie pe film reversibil Velvia 100, lumină filtrată policrom, pentru reducerea iluminării incidente la 1/64. Aparat Nikon F-301 (1985) , tele Sigma 75-300 plus telecon x2 Kenko.

2. Fotografie pe film negativ ISO400 Fuji, lumină filtrată policrom. Aparat Minolta XG-E (1977), tele Ozunon 75-300, plus telecon x3.

3. Idem 2, cu mărirea raportului de filtrare la 1/16.

Mai moderează cineva pe aici? Dacă, da, rugămintea mea este mutarea firului la locul potrivit, și ștergerea mesajului de față. Mulțumesc.

Aici in occident exista o colectie (asemenea manga ?) care se numeste " istoria pentru prosti", "geografia pentru prosti" , etc, care explica in 200-300 de pagini sinteza subiectului!

P.S. Impactul mangaului este extraordinar! In centrul parisului e o librarie japoneza de succes
si care ma face sa ma intreb care e faima europenilor in japonia, inafara interesului lor pentru tehnologie?

Afișează mesajele pentru a le previzualiza:
Răspunde la subiect Pagina 1 din 1
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum